Så var vi igång

11535224_852441394792494_690868119_o

Så var vi igång, idag fick Buz ta 3 små viltspår. Jag ville träna  upptag, bloduppehåll och tillbakagångar. Känner mig ny på detta, så det är massor att få till.

Första spåret fick jag inte ner på bild, men Buz jobbade snabbt in i ”rutan” och hittade spåret, det syntes tydligt när hon fick nys på det, Från att ha drivit ordentligt i linan blev hon  noggrann och tog god tid på sig att bestämma riktning. God tid gick dock snabbt men jämfört med innan hon hittade spåret. Sedan tuffade hon på. Svårigheten i detta första spår var just 20 meter bloduppehåll. Kunde inte läsa någon skillnad på blodat eller oblodat, hon fortsatte i bra tempo men noggrant.

Andra spåret ses ovan. Upptaget var klockrent  återigen, denna gång gjorde jag en oblodad vinkel, inte heller det något problem. Därefter gjorde jag en återgång, mycket lärorikt. Men först när jag går med Buz. Hon vinklar tillbaka men bara en bit sedan får hon vittring på mitt fortsatta spår så hon genar över till det fortsatta spåret. Viktigt att ta höjd för 🙂

11261237_852442491459051_1166390700_o

Tredje och sista spåret  upptag och oblodad vinkel gick bra, dessutom återgången helt ok. Sista biten oblodad gick Buz ur spårkärnan men hittade fram helt ok, så vinden gjorde nog sitt.

Spårappen är superbra för att göra analyser och Buz är en toppenbra spårhund. Nästa gång ska jag jobba mer med vinden ooch längre liggtider. Dessutom göra något låååångt spår.

Innan vi åkte hem blev det dunkaträning på vippen på klubben och gruppmoment med ett helt gäng Rottisar och en BC. Det var blött i marken om det var det eller okända hundar vet jag inte men helt klart var det svårare att köra gruppmomenten. Måste jobba med det mer.