Språng marsch med höger om halt

I helgen var min träningskompis Susanne med sin fina BC Pebbles och tävlade. Deras allra första tävling i elit. Susannes mål var att andas, le och ha kul, vilket jag efteråt måste säga ha uppfyllts med råge 🙂 Härligt Susanne, vilken underbart bubblande känsla du överförde via telefonen 🙂

Både i lördags och i söndags missade jag träningstid, måste vara lite knäpp för det gav mig absinens. Men ibland har man giltig anledning och det hade jag. Men i morse var det bara jag som skulle iväg till ridhusträningen. Nu när våren kommer, ridhustävlingarna börjar ta slut så blir det mindre och mindre ekipage på ridhusträningarna. Inte mig emot jag gillar träningarna även om vi är få där. Idag var det 2 andra ekipage och jag/Ella. Först blev det en fokuserad ingång på plan, Fungerar numera riktigt bra måste jag säga. Därefter uppvärmning enligt tidigare inlägg. Ella kändes på och lite het.

Idag hade jag tänkt fnula lite med rutan, senaste gångerna så har hon på stannakommandot stannat i flygande fläng men hamnat utanför rutan varje gång till höger. Det är enkelt att dirigera in henne men det vill jag inte. Så jag hade planerat att ställa externbelöningen till vänster om rutan. Först snett bakom rutan. För att sedan flytta den längre och längre fram, fungerade perfekt. Ett försök gjorde jag med skålen framför rutan ca en halvmeter ifrån Ellas tänkta väg. Fungerade perfekt. men sedan blev jag våghalsig och provade att placera skålen mitt i hennes väg, då fungerade det INTE. Så det var bara att göra om och göra rätt. Vi repeterade också att lagd hund ligger tills matte säger något annat.

Därefter blev det en kedja på FF,Hoppapport, sättade under gång och inkallning med slut i ställandet därefter externbelöning. Nästa träningspass måste jag fundera ut hur jag ska jobba för att förkorta och befästa snabba ställanden i inkallningen. Ibland jätesnygga ibland helkassa.

Därefter jobbade vi med projekt blicksläpp min hemläxa från vår träning med Bodfältaren. Ömsom vin ömsom vatten. felet är mitt, jag tappar ofta belöningsgodis på marken inte undra på att Ella måste titta ner och se om det ligger någon godbit där. Fy för den lede. MEn det blir bättre.

Efter samtalet med Susanne i söndags tänkte jag att jag skulle träna lite språng marsch, det gillar både Ella och jag, tidigare har jag lagt in lite halter, vilket är lite lurigt och det verkar Ella gå igång på. När Susanne tävlade i helgen hade Tävlingsledaren lagt in språng marsch med höger/vänster om halt. Den utmaningen gav jag mig på. Jättekul sa Ella, hon gillar verkligen att bli utmanad och lyckas. Jag satte kriterierna lite lågt första gångerna men stramade upp dem ganska så snabbt. Ella började med att komma för långt fram och snett, men redan efter 2 försök så började det se mycket bättre ut. Snabbt runt och satt snyggt. Det snyggaste var dock svansen som gick i hundraåttio 🙂 Alltså en rolig träning för både matte och hund.