Stockholms hundsportcentrum

Vi har bokat några fredagar i Stockholms nya innomhushall för oss att träna våra hundar i. Jättefin hall på 40*40 meter som de har delat av med draperier så det går att hyra den i 3 olika delar. Byggnaden känns som ett tennistält, med underbart underlag (agilitymat) Som längst kan man köra 40 meter.

Vi hyrde den dagen innan stora officiella invigningen skulle äga rum. det var Annette oc jag som var där. Jag hade stressat hela dagen och hade denna timme till godo innan jag skulle vidare på 50-års kalas. Gulliga Annette körde hem Ella så det var bara att ösa på.

Vi tränade var och en för sig och kommenderade varandra i varsin kedja. Jag körde

  • rutan med ca 30 meters avstånd, fungerade klockrent, någon gång var det en fördröjning mellan jag gav liggkommandot tills hon la sig, men det fungerade över förväntan.
  • fjärr på hela längden (=40m) till min förvåning höll Ella även för det inte bara en gång utan 3 hela med 6 skiften.
  • Metallen fräschade vi upp litegrann också genom att kasta boll bakåt. Nöjd, Ella jobbar på bra och tar verkligen i.
  • Stegförflyttningar, både åt höger och vänster. Där höger blir bättre och bättre, Jag börjar hitta ett flyt i mina steg. Även vänster börjar likna något men där har vi en längre väg att gå innan Ella sitter tillräckligt tight till mitt ben.
  • Fria följet, lekte vi också endel med. Jag har börjat med springa och köra vänster om, höger om och helt om i språng marsch.

Dessutom gjorde jag en kedja där hela kedjan var språng marsch men jag skickade Ella till rutan, hämtade upp henne  i språng marsch, skicka till rutan (medan jag fortsatte springa runt rutan) kommenderade Ella i fjärren (i rutan) medans jag sprang runt henne. Mycket fungerade bra (förvånansvis bra för att vara första gången) men att göra sättande under språng var JÄTTESVÅRT Lika så att ställa sig från ligg när jag sprang emot henne var svårt. Jaja roligt hade vi, Sedan blev det en kommenderad kedja från Annette och denna gång var hon inte snäll. Bl.a. skulle jag kasta apporten när Ella låg ner (ok) sedan sätta Ella upp (där blev det för svårt). Gör om och gör rätt. Denna gång satte hon sig, vi fick göra helt om (med ryggen mot apporten) där skulle jag skicka på apport. Dock låg metallen ute och ”drällde” framför oss. Så Ella springer 25 meter mot den. Ställer sig och funderar, jag säger apport igen, Ella kommer i galopp springer förbi mig tar den ”riktiga” apporten och kommer upp och sätter sig vid min sida. Där fick det räcka med tankenötter 🙂 Jag tyckte hon fixade det galant med tanke på att hon är ganksa ovan.