Sist vi tränade i Stockholms hundsportscentrum blev Ella störd av ljud. I hundsportcentrumet delas hallen av i tre olika planer med ett draperi i mellan. När vi kom var vi helt ensamma men ungefär halvägs in på timmen så öppnades en dörr och några hundar och människor kom in i angränsande hall. Detta gjorde att Ella fick blicksläpp OCH förlorade position helt. Detta måste vi nu råda bot på, undra bara hur jag enklast kommer åt det både i ridhus och i inomhusarenor. För det blir sådan skillnad mellan helt tomt och ljud….
Tillbaka till skrivbordet och försöka lägga upp en plan 🙂

Kategorier: Uncategorized

smisaro · 11 december, 2012 kl. 21:04

Ett tips från mig för att komma åt detta är att spela in ljud ha en cd-spelare med dig och slå på skivan, när du spelar in så ser du till att ha olika långa avsnitt med paus (alltså inget ljud och sedan plötsliga ljud, dörrar som smäller igen, barn som låter folk som aploderar mem, skott osv, kastruller you name it, även kommendering kan du spela in på skivan. Jobbar just nu med att planera en sådan cd skiva själv.

Sara

    susella · 11 december, 2012 kl. 21:50

    bra där Sara, finns en ljud-CD med kommendering man kan köpa´. På den är det hundskall, pipljud och lite sådant som jag kört men det är inte samma sak. Får nog göra en egen. kanske vi kan göra varsin och byta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *