Tillfälle 7 valp till stjärna

Nu får jag försöka hinna i kapp.

Tillfälle 7 började som vanligt med uppföljning av läxan. Med närmare eftertanke var det ju vid detta tillfälle vi skulle behövt en större lokal. Men man tager vad man haver och hundarna var superduktia att fokusera trots närhet till de andra och de andra fick jobba hårt med stadgan medans en valp fick tjoa och stimma.

Följande gjorde deltagarna

 • Visa träningen i att springa snabbt till föraren.
  Det var full fart och förarna varierade fint var de belönade och alla hade valt ”lekbelöningar” superbra.
 • Visa hur träningen i att runda föremål gått.
  Alla börjar också bli bekväma i att runda, denna gång tog jag en låda med kuvert. Förarna var bättre på att förbereda så träningen blev ”rätt” första gången och Hundarna börjar få upp farten. Här får Emelie och Ozzie visa vad de tränat på.

 

 • Visa hur långt du kommit i tasstarget träningen.
  Detta fungerade fint och på vissa fick vi lov att träna stadga på lite håll då de gärna trampade runt, underbart verktyg ”omvänt lockande” är och de små valparna var med på notorna direkt 🙂

Lokalen fungerade men var självklart inte optimal, för första gången. Men alla deltagare är lika glada för det.

Sen kom vi till apporteringens tur. Det var bara en eller två som påbörjat sin apportering och det fanns mycket att prata om. Alla delar i apporteringsmomentet i startklass gick vi igenom. Vikten av att träna alla delar lika mycket så inget väger tyngre. Vilken del vilken deltagare trodde de skulle behöva fokusera på.

Jag hade tagit med mig nästan hela kökslådan med prylar i trä, plast och metall. Denna övning ville flertalet börja med. Att bara få sin valp att greppa. Vissa var direkt framme och grep, andra nosade och några tittade dit, mest av rörelsen men något fick vi ut som vi kunde bygga vidare på. Snart var det två som började jobba med tassarna. Vilket medförde att vi fick ta en diskussion runt detta. Hur hanterar man ”lek med tassar” Hålla apporten i handen, lägga apporten i en låda att lyfta ur eller be en ”Tävlingsledare” hålla apporten mellan benen.

20161217_103213

Jag är alltid lika nervös för apporteringsmomenten när jag ska introducera deltagare till det. Upplever att så mycket kan gå fel och samtidigt vill man inte ”skrämmas”. Men alla kom vidare med framförallt två grunddelarna, vilket var toppen.

 • Plocka upp
 • Gripa
 • Hålla stadigt

Bra träning generellt, nu har vi bara ett tillfälle kvar ”Tävlingsträning” detta ska bli spännande.