Underbara fotografier

När vi var i Gränna så hade vi en fotograf som fotograferade våra hundar. Det var ungefär som barnfotograferingen i affärerna eller skolfotograferingen. Jeannette ahde satt upp en station dit vi kunde gå om vi ville fotografera våra älsklingar. Först hade jag ingen tanke på att fota Ella. Sedan såg jag när några andra tog foton på sina hundar och mindes de fina bilderna som Jeannette tog på kennel Aberlours valpar. Jag tittade på Ella och kom på att hon hade även den pälslängden jag älskar som mest. Så varför inte.

I veckan fick jag resultatet, en CD full med bilder. Egentligen ingick ett antal förstoringar i priset men jag tänkte att de förstoringarna kan jag göra själv om jag bara har bilderna. Så det är nästa steg.

Men hör kommer collage på våra bilder

Min första favorit var när Ella ”sitter fint” men sedan när bilderna kom så är det nog när Ella ”smyger” som vunnit mark. Hon ser verkligen ut som ett vilddjur på den. Många glada Perroägare har nog i veckan fått hem sina bilder.

Sedan vidare med lydnadsmomenten. Detta inlägg behandlar jag då inkallningen. Ella har , peppar peppar, aldrig haft problem med stadgan i att sitta kvar, inte heller att springa fort. Avsluten har vi genom tiden fått jobba med, ett tag hoppade hon mot min vänsterhand. Men det mesta av det har jag jobbat bort. Därefter började hon ta stora lovar bakom mig, boll framåt var lösningen på det problemet och det tog bara några träningstillfällen att ta bort det. Ibland kan sättanderna bli snea, men ingångar försöker jag vara noga med att träna separat så jag inte förstör något annat i inkallningen.
Nu i lk3 så har då ett ställande att ta hänsyn till. Det har jag då fått jobba dessdå mer med. Jag jobbar på flera fronter men mest med att kasta belöning om hon stannar snabbt. Men i mellanåt varierar jag med att ha en externbelöning bakom Ella. Ibland gör den att Ella fryser och komemr inte loss ur sitt, speciellt om det är många andra hundar som kanske kanske skulle kunna tjuva hennes belöning. Ibland så stannar hon självmant när hon tror att det är dax att stanna. Men oftast går även denna träning bra.  Att kasta belöningen mot Ella har gjort att hon svarar bättre på handtecken än röstkommando. Ett tag tänkte jag att jag skulle jobba in röstkommandot, men när jag gör dessa ändringar märker jag att jag förstör mer än hjälper. Så i inkallningen gick jag nyligen tillbaka till handkommandot och kommer nu hålla mig till det om ingen bevisar att jag kan få bättre resultat med rösten.

Iom att lk3 momentet gjodes om i årsskiftet hann vi även träna på inkallningen på elitnivå (längre avstånd och med både ställande och läggande. Så här känner jag tillförsikt och vet att detta kan hon, fast det måste givetvis putsas på.

Nej idag är det underbart väder och vi måste UT igen. Ha en fin solig dag på er.