Uppföljning uppföljning uppföljning

Ok,
Jag märker hur mycket jag själv saknar mina egna analyser och sammanfattningar. Fast de kanske inte är så roliga för andra att läsa  kan jag tro. Men genom att göra dem blir nästa träning så himla mycket enklare och dessutom roligare.

I går så bestämde jag Ellas träning redan när jag bloggade. Jag gjorde den och höll mig till den nästan helt.
Vi började med baklänges fotgående. Om jag går tillräckligt sakta så går hon riktigt bra. Backar jag för snabbt blir hon lite frustrerad vilket resulterar i att baken åker ut och att hon fnyser. Jag ska försöka filma ett sådant fotgående på nästa träning vilket är på torsdag. Idag körde jag framför spegeln vilket gjorde att jag fick ett bättre kvitto vad som händer när jag börjar gå framåt. Jag märker på Ella att hon börjar tycka det är enklare och det är just det som är syftet med denna träning. Uppvärmning och träning svår, tävling enkel…. Om vi nu kommer dit.
Jag jobbade också på att få till ett fint hållande på vittringspinnen. Det var svårare än i går, tills jag kom på att jag igår jobbade med klicker. När klickern kom fram blev uppgiften enklare.
Sedan fick Ella jobba med platsliggning medans jag tog ut Buz 🙂 Jobbigt som attan, men det gick. Lagd hund ligger. Ella har kommit undan alldeles för många gånger med att resa sig upp då jag är upptagen med annat. Nu är det slut på det. Tillbaka till ”valpövningar” dvs belöna ofta, med godisbelöningar och bara mellan frambenen.

På min hjälptid, den tid då jag fick hjälp av träningskompisarna så fick jag hjälp med störningar under fjärren. Annette fick en skål med godisar och så la hon sig ner bredvid Ella ca 2 eter bort, rörde runt godiset i skålen så det lät. Ella har inte kört sådan träning på länge och det är så himla nyttigt för oss. Jag blir full av skratt när hon i första skiftet gick från ligg till stå. I vanliga fall tar det nanosekunder nu reste hon sig precis som jag upplever att vissa BC kan göra som fokuserar, så himla fokuserad.
Hon gjorde de flesta skiftena bättre eller sämre sämst var skiftena från ligg. Det var ju så himla tryggt att bara ligga kvar. Så fort Ella blev trygg i arbetet så flyttade Annette närmare och vi fick till nya störningar. Så himla nyttigt, så himla bra.

Buz träning var inte lika välstrukturerad som jag hade gjort Ellas. Framförallt att jag inte hade skrivit ner den. Men det blev bra träning i alla fall, riktigt bra.

På filmen så såg jag två saker vi behövde ta tag och träna på , det ena var backande och det andra var vänster stegförflyttningar i fotgåendet. Dessa träningar går ju bra att göra hemma de kräver inte så stora ytor. Men jag tog fram en skål och la strategiskt ut en externbelöning. Genast blev förflyttningen i backandet mycket bättre. Vänster sidosteg måste jag jobba mer på för att få till. Jag måste få henne att märka min tyngdförskjutning på kroppen så att hon reser på rumpan och redan då är redo att börja flytta vänster. Spännande projekt, men ack så roligt.
Vi jobbade också med target och att springa ifrån mig och trampa på targeten. Sötgrisen tycker att runda är så himla roligt så hon rundar ju även targeten 😀
Sedan tog vi tag i hoppet vilket var förlösande så till den milda grad så Buz hoppade och hoppade och hoppade. När hon inte hoppade så rundade hon hindret eller hoppade ut och rundade tillbaka. Ja tänk så mycket kul vi kan ha med ett hinder. Super för agilityn men här visar hon ingen stadga över huvudtaget 🙂 Skillnaden mot hemma är ju just att här är ett plankhinder som inte går att komma under utan man måste hoppa över.
Vi gjorde också gruppmoment där Ella fick ligga med unghundarna, Buz hade jag koppel på som jag la framåt, drog lite försiktigt och belönade hennes motstånd i försök att ligga kvar. Jag gick även iväg från dem, gömde mig bakom en pelare och gjorde små, små tjuvrusningar emot dem. Ställde mig bakom och kastade korvbitar på Ella och Buz. All denna störning klarade de av jättebra.
Nöjd matte åkte från hundhallen.