Utmaning v 28 Hålla en matkniv

Förra veckans uppgift som Ki gav oss handlade också om apportering. Detta är andra uppgiften som går i det tecknet. Vilket är jättebra, ni som känner mig vet hur jag har fått jobba och bygga upp Ella vid flertal tillfällen med apporteringen. Ella är otroligt signalkänslig och jag har klantat mig vid ett flertal tillfällen. Saker som jag absolut inte vill ska upprepas med Buz. Nu är Buz en helt annan individ med helt andra gener och jag har en känsla av att apportering ligger bättre för henne. Men tillbaka till uppgiften/Utmaningen det som är bra med detta är att jag måste börja arbeta med apportering och då framförallt ”gripa” och ”hålla”. Nu änligen har jag kommit över steget grip/släpp och hon börjar förstå att hon ska hålla en liten längre stund. Jag har använt allt möjligt förutom de apporter/pinnar som ska användas i tävlingssammanhang. De tänkte jag inte använda förens senare. Men iom denna uppgift, tänkte jag att det kunde vara bra att presentera metallen och göra den lite rolig.

Konkurrensövningar är något som Buz tänder på till hundra procent vilket passar dessa övningar jättebra, så jag kastade alternativt la ut metallapporten, höll i selen och ”räknade ner” 3,2 åååå 1, på 1 drar jag henne bakåt och sedan sprang jag och snodde apporten framför nosen på henne. Det klarade jag en gång aldrig mer. Nu blev hon snabb som en vessla. Det jag ville träna var snabbt ut och gripa, därför bröt jag ut det på detta sätt. Konkurrens ut, gripa och leksak in. Här kommer en liiten film på min groda 🙂

Efter att ha tränat det och massor av gripa, lyfta, hålla från marken fick jag tillslut fram denna film idag

Hon gillar det inte men gör det. När vi var klara sprang hon iväg och kom tillbaka med

 

Nu helt plötsligt var metallen en leksak, hon höll så fint, inte ett omtag vad jag kunde se och det blev en härlig konkurrenslek mellan Buz och Ella, där Ella gick som vinnare ur leken i någon minut innan Buz åter erövrar apporten. Känner mig så nöjd så här långt. Mycket kvar att jobba på innan vi har en apportering som fungerar i klass 1 men vi har ingen stress, nu ska det vara kul och genomarbetat.

2 kommentarer

 1. Marie H säger:

  Ville bara säga att jag verkligen uppskattar alla träningstips, filmer, tankar och idéer som du delar med dig av. Som nybörjare på det här med lydnadsträning och stegen till färdiga moment är jag så tacksam för att du delar med dig. Tack! 😃

  • susella säger:

   Åh, vad glad jag blir. Tack det värmer och gör det värt varenda bokstav jag skriver 😊. Jag ser ju att folk tittar in på bloggen. Men det är kommentarer som gör antalet läsare levande. Hör av dig om jag är otydlig på något eller om det finns något du vill jag ska skriva om.
   Tack Susanne

Kommentarer är inaktiverade.