Utmaningar är till för att övervinnas

imag1277 1
Buz tränar tasslyft

Nu har det varit lugnt på träningsfronten och fyra utmaningar har givits och tränats på under semestern. Vi är inte i mål med någon av dem.
Först var det jag som kaxigt la in en utmaning om ”lyfta tassen”, hur och på vilket sätt var valfritt. Allt från en ”high five” till att låtsaskissa genom att lyfta ett bakben. Lätt som en plätt täkte jag och bra att jobba med på båten. JAg tänkte att jag börjar med en ”vacker tass” lätt som en plätt……. nej, Buz tittade på mig och funderade på vad hon gjorde för fel som la sin nos i min hand. Javisst, 1-0 till Buz, det är ju det jag lärt henne. Att lyfta upp hennes tass och belöna med en godis, förstods inte alls. Efter lite funderande tog jag en decimeterlång tejpbit för att sätta på nosen, den måste hon ju försöka ta bort genom att använda tassen, NOT…. Hon tittade på mig och fann sig i tejpbiten på nosen, försökte blidga till sig ett klick genom sitt och ligg. Beklagade mig för en i uppfödargruppen som hade lagt upp en häftig film på sin Abbe som kunde massor av konster med hjälp av tassarna. Hon föreslog att använda en post-it lapp. Sagt och gjort man kan ju inte ge sig. Post-it lapp på nosen, någon reaktion, NEJ. Till slut tog jag en decimeterlång tejpbit som jag satte över post_it lappen och sedan satte jag den på nosen så den hindrade synen, NU äntligen börjar tassen lyftas, det börjar kännas hoppfullt. I går fick jag in några riktigt vältimade klick så hon fortsatte fast lappen försvann från nosen. Vi fortsätter med detta så ska vi nog kunna spela in en film på det hela. Nästa utmaning var ”skvallerträning” och det är ett långtidsprojekt, ja inte att skvallra som sådant men att få till en skvallerträning som hjälper oss i vardagen. Men det rapporterar jag vartefter.
Utgångsposition var nästa utmaning, den har jag börjat med i veckan och vissa dagar går jag runt på små lätta moln, hon är så rolig att träna den lilla myran. Men jag måste tänka om och annorlunda mot Ella och det tar ett tag innan jag fattar vad som gäller.
Nu har Ki kommit upp med veckans tema som är slalom mellan benen. Ja det ska vi alldeles strax börja jobba med. Kul med utmaningar och visst ska vi klara dessa. Kanske inte inom tidsgränsen men det ska jobbas med.

2 kommentarer

  • susella säger:

   Tack Åsa, det ska jag göra 🙂
   Jag har nu lärt in tasslyft med en dåres envishet med hjälp av post-it lapp OCH tejp, men för att det skulle fungera fick jag placera lappen så hon inte såg. För rolig denna donna 🙂
   Kul med utmaningar
   kram
   Susanne

Kommentarer är inaktiverade.