V25 Snurra

 

Den här veckan har jag valt utmaning, vilket blev ”snurra”. Anledningen till att jag valde den är för att det är en bra övning för bakdelskontroll och för att på ett lekfullt sätt träna ingångar. Ella lärde sig snurra väldigt fort, på Buz har det suttit litegranna ”fast” vi han göra 2-3 pass innan jag kom på anledningen. JAg gjorde som med Ella ”lurade” med hjälp av en godis runt Buz, det gick jättebra, sedan använde jag handen som en target, gick mindre bra. Snart kom jag på att istället för att ah godisbelöningar använda lekbelöningar och nu började det hända grejer. Första repetitionen var jag ganska tafflig med att leverera och placera belöningen. Tur nog fungerade inte filmningen så jag fick köra en gång till. Nu började min timing bli bättre likväl som belöningsplacering. Så nu utvecklade det sig helt åt rätt håll, Jättekul. Nu har jag klippt ihop filmen och här kommer den. Nu är både Ki och Åsa med på dessa veckoutmaningar. Nästa vecka är det Åsa som valt utmaning och den går inte av för hackor. Så här skriver Åsa:

Projekt för kommande vecka inför båtsäsongen: gripa tag i och dra ut ett rep. Ambitionsnivån kan förstås läggas hur högt eller lågt som helst, beroende på hund och förare Kanske tar hunden repet ur handen, kanske griper den på distans och drar ut det tills föraren säger släpp. Välkomna alla mörka och ljusa.

Denna tål att klura på då den innehåller många delar och fler jag inte ens börjat på……..
Apportering av tamp/rep. Spännande, rapport kommer 🙂 Ännu roligare, nu har även Abbes matte nappat på utmaningen och hänger på. 4 av 7 valpar är nu med, superkul.