Vi tränar vidare

Just nu ser vårt schema ut så här
Måndag: varannan vecka Haninge Hundhall (Rottisgänget)
Tisdagar: Varje vecka Buzträning innan jag håller kurs (Slynglarna)
Onsdag: 1 ggr i månaden Perrogängsträning, nu förhoppningsvis även Ringträning varje vecka fram till Lucia då Buz ska ut i ringen.
Torsdag: Inomhusträning i Arninge (3*Susanne)
Fredag: Vila
Lördag: egen träning
Söndag: Ellaträning i ridhuset

Det är kul att träna, trots att det blir en hel del träning så har jag dåligt samvete att jag inte får till tillräckligt mycket bra träning för varje hund.

Ellas träning har bara gått bakåt, vi har fått ett riktigt bakslag på gruppmomenten igen. Varför vet jag inte, men jag är innerligt trött på det här nu. Vi kommer liksom aldrig i mål med den träningen. Att sedan momenten känns halvrisiga rakt igenom gör inte att självkänslan känns bättre heller. Vad att göra???
Tanken att köra en tävling i månaden har jag kastat ut. Nu blir det träning för skojs skull, lite nyinlärning, för att få oss på spåret igen. Troligen innebär detta att jag pensionerar Ella i lydnaden. Sedan får vi se om jag istället ska ta tag i högerhandlingen och köra vidare i Rallyn. Träning kommer det oavsett bli, det är ett måste för att Ella ska må bra.

Buz däremot är superkul att träna. Vi har börjat nosa på dirigeringen och rutan, vilket fungerade överraskande väl de två passen vi kört. Apporteringarna är fina, vågar ännu inte lägga in vittringspinnen, Men vittringen får bli vinterns projekt tillsammans med fjärrpillet. Fotgåendet går sakta men säkert framåt och än så länge har jag inte hittat några problemområden. Det kommer säkert men hon känns så himla stabil och smidig.
Läggande och ställande under gång börjar också hamna rätt. Läggandet är ett säkrare kort idag än vad ställandet är (där kan vi ibland få sättanden istället) men när hon gör dem rätt är de supersnygga.Hoppet har jag jobbat minimalt med, Inkallningarna är snabba som skjuten ur en kanon. Vi behöver jobba mer på stabiliteten. Hon sitter superfint men kan skjuta ut så snart jag vänder upp. Men har redan börjat bli bättre då jag gått tillbaka och belönat. Hemmavid kör jag övningar med både Buz och Ella där jag sätter Buz ner, ber henne vänta, lämnar henne kallar in Ella lämnar Ella, kallar in Buz och håller på så. Träning som de båda två tycker om och som gör att de tränar mycket stadga och ingångar. Nu har jag också börjat lägga på lite fotgående i den övningen.
Det enda jag funderar på är gruppmomenten, hur ska jag få dem stabila och trygga. Buz ligger nu tekniskt lite tokigt. Hon skjuter ut sitt högra bakben direkt när hon lägger sig. Hur mycket ska jag peta i det. En annan fråga är jobba med haktryck eller inte. Dags att ta tag i dessa frågor.
Dessutom gäller det nu att börja kedja momenten OCH komma fram till vilka förberedelser jag ska göra inför momenten OCH vilka belöningar jag ska ha med mig in på planen. Om och när vi ska tävla, har ingen aning. Jag har inget bråttom med Buz, vi har kul och jag vill lära henne en bredd och stor förståelse innan jag sätter henne på en lydnadstävling. Spåret ska vi också ta tag i så vi kan köra även appell. När den dagen kommer.