Vilken härlig vecka

Första ringträningen

Nu börjar hösten komma in med stormsteg och vi har flyttat in endel av vår verksamhet. Massor av härlig träning har det blivit den här veckan.

Det är länge sedan det var så här mycket planerad träning i sällskap med andra.

Förra veckan avslutades ju med den sedvanliga ridhusträningen som jag skrev om tidigare och denna vecka påbörjades på måndagen på klubben ute i lite blåst och lite väta med gruppmoment, genomkörare av Cattis i fotgåendet för att sedan vara med Buz på jouren och träna koppelpromenader och hundmöten för planvärden Vera. Helt nöjd åkte jag hem vid 8 tiden.

Tisdagen var det date med Susannorna (Carin hade semester och Annette kom sent) då vi jobbade vidare i vår ”Studiecirkel” runt apporteringar denna gång på Slynglarna. Vi höll till i klubbstugan då vädret inte välkomnade oss ute. Buz kan nu lk1 apportering. Apporten oavsett om det är trä eller metall har ett högt värde. Jag jobbar med att apporten ska ha ett högt värde runt mig (där jag behövt och kanske även fortsättningsvis behöver höja värdet) då en kastad apport är multivärdefull. Så värdefull att hon t.o.m. i buren kan börja jaktskälla. Dagen träning och funderingar handlade om hur jag skulle få till ”snabbaste gripanderna”  dvs ska Buz springa ut, gripa vända upp eller springa ut, vända upp och gripa. Ella gör ju oftast det sistnämnda. Men det är snyggare med det första sättet, så det tränade vi på. Med Elliot tittade vi på att han kunde hålla apporten utan tugg, genom att lägga motstånd i apporten. Lite underligt tyckte han det var men jobbade på. På Mitoz jobbade vi på att  kunna lyfta och hålla apporten under fart. Han fick runda saker och plocka upp apporten på vägen in. Vilket han gjorde med bravur. En riktigt bra träning. Därefter höll jag en tävlingslydnadskurs på klubben, vilket härligt gäng. Kommer bli en rolig kurs. 5 av deltagarna har jag haft tidigare på olika kurser. Bara en är helt ny.

Onsdagen tillbringades i Väsby, kl 17:50 stod jag med bultande hjärta utanför hallen Pluto och väntade med Buz för ringträning. Vi var väl runt 25 personer som kom och som vanligt var det en underhållande timme hos Gerard O´shea. Hjärtat bultade för det var första gången jag var där med Buz. Buz kan ju leva runt när hon ser andra springa och/eller när hon springer efter andra. I början försökte hon springa i kapp framförvarande med jaktskall 😀 men vartefter tiden gick blev det bättre och bättre. Så efter en timme var åtminstone jag helt slut. Då förflyttade jag mig över till hallen bredvid där 4 härliga perros med mattar väntade för lite lydnadsträning. Nu fick Buz vila och Ella och jag körde igenom lk3 med underbar störning från andra utställningsgruppen. Ella var otroligt het efter en timme i bilen, vilket frammanade pip i sitt i grupp. Inte högt men avslöjande då underläppen och magen rörde sig fint i takt, under platsliggning kröp hon även framåt. Jag måste se till att Ella fått ösa ur sig energi innan gruppmomenten, för detta är så onödigt. Resterande träning var mest feelgood träning, Vi gjorde alla momenten. Jag la bl.a. på en bräda till i hoppet då hon börjat hoppa långt och därigenom mer flackt vilket gjort att hon rivit hindret eller slagit i med baktassarna några gånger under senaste två åren. Det klarade hon finfint. Apporten var andras och ”slabbade” på. Inkallningen belönades genom att jag gick fram till henne där hon stod och sättandet gjordes vid avgränsningsgardinen till utställningsgänget som sprang så gardinen fladdrade. Härlig genomgång av hela programmet.

perroplats 20141106

Idag torsdag har regnblandad snö gjort dagen tråkig. Men nu har två timmars träning i Arninge avslutats. På två förare med 5 hundar hann vi gott och väl igenom vår träning, få hjälp av varandra med en kvart till godo.

Med Buz blev det inkallningslekar, mäkta imponerad hon vänder nästan i luften lilla grynet. Hämta metallapporten. Bolllekar där jag kastade ut 2 bollar en på hennes högra sida och en på hennes vänstra sida med henne stående emellan, avvakta kontakt sedan skicka henne på den ena av bollarna. Superduktig, måste bara hitta en lika bra belöning hos mig så hon kommer till mig när hon hämtat bollen. Nu sprang hon och hämtade den jag ville först för att sedan bege sig till den andra.

Ella fick en genomkörare av alla moment efter en uppvärmning utanför planen, Susanne körde igenom mig på en fjärr ( framflytt från ligg till stå, det var länge sedan men trångt mellan Ella och Susanne) En ruta Ella ställde sig precis med frambenen utanför till höger gick in på extrakommando men hade svårt att lägga sig på kommando, så jag skickade om. Sist blev det en inkallning där jag återigen belönade ställandet.

Platsliggning hann vi också med, med alla 5, Buz ligger på skinkan men det bråkar vi inte om, först tar vi stadgan i att ligga med andra hundar, på sidan av för vi träna tekniken. Det var Buz första regelrätta platsliggning i tiden eller rättare sagt över tiden. Samma sak för Elliot och de låg båda fint.

Plats i arninge 20141107