Vittringsapportering

FX-00184-0084

är ett moment som jag lyckats bygga upp och förstöra minst två gånger. Att springa ut, sortera ut rätt pinne har oftast inte varit några problem det är sen de kommer.

  • Hon frågade mig ett tag om det var rätt pinne hon plockat
  • Hon kunde sortera ut rätt pinne för att sedan spotta ut den och gå igenom pinnarna igen för att sedan plocka upp rätt pinne igen.
  • Hon gör ett omtag på pinnen halvvägs in
  • Hon tuggar när hon kommer inom en radie av 3 meter runt mig.

Jag har jobbat bort bit för bit.

  • För att få bort frågandet har jag väntat ut henne och belönat så fort hon valt att börja tillbakagången till mig. Denna lösning har även hjälpt så hon slutat spotta ut pinnen.
  • Omtag och tugg har jag jobbat mycket med att öka hennes förväntan vilket gjort att hon tar i mer och därför håller pinnen tightare.
  • Mitt senaste tilltag är att jag satt en bomullstråd i pinnen, gått några meter bort och givit Ella motstånd så hon måste hålla hårdare om pinnen.

Varje gång jag börjar pilla med dessa saker så falerar sorteringen första gången jag tar tag i den, vilket det gjorde även denna gång. Vi var i Arninge idag och körde tillsammans med Susa och lilla P samt Peter och Fanny.
Susa höll på med vittringen så jag bad att få ta över vittringshögen dåjag höll påmed olika typer av kedjor. sättande under gång -> vittring -> ruta var tanken denna gång. Men vi fastnade vid Vittringen….. För bråttom så nosen gick inte igång, plocka första bästa. Så därför tog jag hem övningen och körde 5 sorteringar här hemma, med mig nära och när hon lyft rätt pinne så har jag kastat bort godisbelöningen. Alla 5 sorteringarna satt. Men där ser man, man tror att momenten sitter men lyfter man ur en del av kedjan för att detaljslipa på det så är det himla lätt att en annan del av momentet falerar.

Annars var det en bra träning idag.

Träapporten sög hon i direkt vilket började oroa mig förra träningen där jag tyckte hon börjat tveka igen. På fredag måste jag även jobba lite med metallen men då får träapporten vila, enligt Niinas devis att inte blanda trä och metall apporten då det för hunden är så mycket enklare med träapporten.

Evaträningen med fokus på mig och markering av blicksläpp är inte helt klart men Ella börjar bli bättre och vi fortsätter slipa där,

Rutinen innanvi går in på planen känns som den börjar fungera. Gjorde den utan för planen och Ella var helt med på noterna. Avslutade rutinen med att sätta henne utanför entrén till planen och sedan innanför entrén på planen. Ella är inte längre helt ”wild and crazy” att varva stadga med fart, möjlighet att sitta lugnt och titta sig om tror jag kommer bli bra.

Idag stannade hon på vägen ut till rutan, för att göra det hela riktigt svart och vitt så blev det utvisningsbåset några minuter. Vilket gjorde henne ännu mer på. Lite rätt och  lite fel men ganska bra känsla. Finns alltid något att jobba med och det är väl tur det 🙂